Szolnokról érkezett vasúti daru segíti a borzalmas nagymarosi vonatbaleset műszaki mentését

Megosztás

Rengeteg nemzetközi és belföldi vonat esetében kell hosszabb eljutási időre, vagy pótlóbuszra számítani, miután a nagymarosi állomáson egy tehervonat kilenc kocsija kisiklott, amiből négy ráadásul fel is borult. A mentési munkálatok hosszú időt vesznek igénybe, értesüléseink szerint a kocsik visszaemeléséhez Szolnokról hívtak egy nagy teherbírású vasúti darut. Mint azt megírtuk, nyáron Kétpónál siklott ki egy tehervonat.

A MÁVINFORM közösségi oldalán azt írja, bár a kisiklott tartálykocsikba nem volt semmi, de nincsenek kitisztítva, emiatt pedig a MÁV vegyi elhárító csapata és a Katasztrófavédelem szakemberei egyaránt a helyszínen vannak, szerencsére nem észleltek szivárgást.

Rongálódott a vasúti pálya, a váltó, a jelzőberendezések, egyelőre megbecsülni sem tudják a kár mértékét és a teljes helyreállítás idejét. Az elsődleges céljuk, hogy legalább egy vágányon szabadon meginduljon a közlekedés.

Rengetegen látták már a baleset helyszínén készült videót, amit egy helyi lakos osztott meg:

„A Metropolitan EuroCity vonatok eredeti szerelvényei egyelőre Szobról fordulnak vissza Pozsony felé. Szob és Vác között mindkét irányban pótlóbuszok szállítják az utasaikat, Vác és a Nyugati pályaudvar között pedig motorvonat közlekedik a nemzetközi vonatok szerelvényei helyett mindkét irányban” – közölte a MÁV.

Kép: MÁVINFORM Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek